Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Nazwa mówi sama za siebie 🙂


Składniki:

  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 6 jaj
  • 2 szklanki cukru
  • kostka margaryny
  • 2 łyżki 10-procentowego octu
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • esencja waniliowa

    Sposób przygotowania:

    Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po jednym jajku, cały czas ucierając. Nastepnie wsypać makę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną oraz proszkiem. Dodać olej, ocet oraz parę kropli esencji waniliowej. Starannie wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.