Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Prosta i smaczna zupa, do wykonania na szybko.


Składniki:

  • pół kg dyni
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • kilka ziemniaków
  • woda
  • gałka muszkatołowa
  • cynamon
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • pieczywo na grzanki

    Przygotowanie:

    Cebulę siekamy na kostkę i smażymy przez chwilę na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, marchewkę i ziemniaki po czym zalewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową i szczyptę cynamonu. Miksujemy w garnku na gładki krem.

    Pieczywo na grzanki kroimy w kostkę i obsuszamy na patelni na sucho lub z małą ilością oleju, na małym ogniu, aż do uzyskania złocistego koloru.
    Zupę podajemy posypaną grzankami. Można także udekorować natką pietruszki lub posypać prażonymi pestkami dyni.




    Nadesłał/a: Wegetarianie.pl