Dyniowy krem z grzankami
Prosta i smaczna zupa, do wykonania na szybko.
Składniki:
Przygotowanie:
Cebulę siekamy na kostkę i smażymy przez chwilę na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, marchewkę i ziemniaki po czym zalewamy wodą. Gotujemy około 15 minut. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową i szczyptę cynamonu. Miksujemy w garnku na gładki krem.
Pieczywo na grzanki kroimy w kostkę i obsuszamy na patelni na sucho lub z małą ilością oleju, na małym ogniu, aż do uzyskania złocistego koloru.
Zupę podajemy posypaną grzankami. Można także udekorować natką pietruszki lub posypać prażonymi pestkami dyni.
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.