Keks z lnu
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszać len, sezam, słonecznik i dynię z wodą. Dodać przyprawy i sól i dobrze wymieszać. Pozostawić aż mieszanka zrobi się trochę kleista. Na papierze do pieczenia rozprowadzić masę cienka warstwa i wstawić do piekarnika na 40-45 stopni Celsjusza. Od czasu do czasu otworzyć drzwiczki piekarnika. Suszyć do całkowitego wyschnięcia (8-24h).
Przechowywać w pojemniku ze szczelną pokrywką.
Pasuje jako dodatek do sałatek, jako chleb do kolacji, w podroży lub gdy masz ochotę na coś smacznego.
Wypróbuj rożnych wariantów keksa z ziołami, które lubisz.
Alternatywnie można suszyć w suszarce do grzybów i owoców.
Nadesłał/a: alexams
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.