Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

Farsz:

  • 0,75dl skiełkowanych pestek słonecznika
  • 0,4dl namoczonych migdałów
  • 0,4 dl pestek dyni lub ziarna sezamu
  • 0,5dl posiekanych pieczarek
  • 0,25dl wody
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki (liście)
  • 1 łyżka alg (np. kelp)

    Do wypełnienia farszem:

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 5-6 małych pomidorów
  • 1 zielona papryka

    Sposób przygotowania:

    Zmiksuj i wymieszaj składniki farszu. Uformuj masę w bochenek i fermentuj 24-48h (zostaw w temp. pokojowej). Wypełnij łodygi selera, pomidory i cząstki papryki. Jeśli po fermentacji chcesz uzyskać delikatniejszy smak i konsystencję, dodaj zmiksowaną cukinie, pomidor albo dodaj więcej wody.


    Nadesłał/a: Alexams