Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Danie jest bardzo dobre i ładnie wygląda.
Dzięki marchewce jest odrobinę słodkie i jednocześnie czuć charakterystyczny smak curry oraz ziół :).
Wszystkie składniki oprócz ziemniaków można przygotować również jako farsz do naleśników.


Składniki:

  • kilka ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • 1-2 cebule
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • kilka pieczarek

    przyprawy:

  • curry
  • papryka słodka
  • tymianek
  • pieprz ziołowy
  • sól ziołowa
  • sos sojowy ciemny

    Sposób przygotowania:
    W jednym naczyniu ugotować do miękkości ziemniaki, ale tak żeby się nie rozpadały. Przed połączeniem składników pokroić ziemniaki na mniejsze kawałki (cząstki).
    W drugim naczyniu przysmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodawać kolejno: pokrojoną w kosteczkę paprykę, startą na tarce marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
    P.S. Kostka nie musi być idealna, bo to danie ma być szybkie. :). Kiedy warzywa zmiękną przyprawić. Połączyć z ziemniakami i delikatnie wymieszać. Podgrzać i podawać.
    Smacznego


    Nadesłał/a: bułek