Zupa sojowa
Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecana dla każdego, a w szczególności dla wegetarian, zawiera wiele składników odżywczych i witamin potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Soje wrzucić do gotującej się wody (później posolić), po 20min wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Osobno ugotować grzyby. Wodę z grzybów wlać do gotującej się soi i ziemniaków. Na patelnie położyć trochę masła i poddusić pokrojoną w kostkę cebulkę razem z ugotowanymi i pokrojonymi w paski grzybami. Dusić aż cebula się zeszkli. Później wrzucić do gotującej się zupy. Marchew pokroić w skośne plastry, kapustę poszatkować, a pora pokroić na małą kostkę. Wrzucić to wszystko do gotującej się zupy gotować, aż wszystko będzie miękkie. Dodać przypraw według uznania, trochę śmietany i pokrojonej zieleniny.
Smacznego! 🙂
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.