Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecana dla każdego, a w szczególności dla wegetarian, zawiera wiele składników odżywczych i witamin potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.


Składniki:

  • 25dkg soi
  • 25dkg ziemniaków
  • 2cebule
  • 20dkg świeżych lub suszonych grzybów (mogą być też pieczarki)
  • 1marchew
  • 1ćwiartka kapusty włoskiej
  • przyprawy

    Sposób przygotowania:

    Soje wrzucić do gotującej się wody (później posolić), po 20min wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Osobno ugotować grzyby. Wodę z grzybów wlać do gotującej się soi i ziemniaków. Na patelnie położyć trochę masła i poddusić pokrojoną w kostkę cebulkę razem z ugotowanymi i pokrojonymi w paski grzybami. Dusić aż cebula się zeszkli. Później wrzucić do gotującej się zupy. Marchew pokroić w skośne plastry, kapustę poszatkować, a pora pokroić na małą kostkę. Wrzucić to wszystko do gotującej się zupy gotować, aż wszystko będzie miękkie. Dodać przypraw według uznania, trochę śmietany i pokrojonej zieleniny.
    Smacznego! 🙂