Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 świeża kapusta
  • 1 pomidor
  • 1 świeża nać pietruszki
  • 1 świeży ogórek
  • 3 Rzodkiewki
  • 2 liście zielonej sałaty
  • sos sojowo-grzybowy
  • suszona natka pietruszki
  • suszony koper
  • sól i pieprz
  • mielona papryka czerwona (ostra)
  • ewentualnie- Przyprawa (coś ala vegeta lub inna jednakże bez ryboflawiny itp) – często można taką kupić na rynku.
  • kurkuma
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki wody

    Sposób przygotowania:

    Kapustę szatkujemy. Pomidora kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. Ogórka nie obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w kostkę lub jak są malutkie to na połówki. Liście sałaty szatkujemy. Wrzucamy wszystko do garnuszka. Dodajemy łyżkę sosu sojowo – grzybowego. Posypujemy suszoną nacią pietruszki i suszonym koperkiem. Na oko dodajemy soli i pieprzu do smaku, mieloną paprykę lub/i jakieś inne słone przyprawy które lubimy. Dodajemy pół łyżeczki kurkumy.
    Dolewamy łyżeczkę soku z cytryny. Wlewamy pół szklanki soku pomidorowego i pół szklanki wody. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY.
    Dopiero teraz stawiamy na gaz. Wszystko dusimy na małym ogniu aż do momentu gdy zostanie tylko trochę wody na dnie garnuszka.
    Gotowe i bardzo dobre 🙂


    Nadesłał/a: waszakicia