Bigos Natalii
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy. Pomidora kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy. Ogórka nie obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w kostkę lub jak są malutkie to na połówki. Liście sałaty szatkujemy. Wrzucamy wszystko do garnuszka. Dodajemy łyżkę sosu sojowo – grzybowego. Posypujemy suszoną nacią pietruszki i suszonym koperkiem. Na oko dodajemy soli i pieprzu do smaku, mieloną paprykę lub/i jakieś inne słone przyprawy które lubimy. Dodajemy pół łyżeczki kurkumy.
Dolewamy łyżeczkę soku z cytryny. Wlewamy pół szklanki soku pomidorowego i pół szklanki wody. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY.
Dopiero teraz stawiamy na gaz. Wszystko dusimy na małym ogniu aż do momentu gdy zostanie tylko trochę wody na dnie garnuszka.
Gotowe i bardzo dobre 🙂
Nadesłał/a: waszakicia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.