Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Inspirowane przepisem Nigelli Lawson, ale bez użycia „zakazanych” produktów 😉


Składniki:

  • mały słoik pasty curry
  • pół paczki mrożonki warzywnej (marchew/kalafior/brokuł)
  • mała puszka mleka kokosowego
  • puszka fasolek (cieciorka, biala fasola, czerwona lub groszek, co kto lubi)
  • duża cebula
  • sos sojowy

    Sposób przygotowania:

    Na oleju przysmazam posiekana cebule, dodaje paste curry (caly sloik lub pol, w zaleznosci od ostrosci), mieszam, dorzucam warzywa, pare kropel sosu sojowego, przykrywam garnek. Po chwili dodaje mleko kokosowe, mieszam i gotuje ok. 5 minut. Na koncu wrzucam puszke fasolki odsaczonej z zalewy i juz. Mozna jesc z ryzem lub z chlebkiem naan.