Surowy barszczyk Markoliusza
Składniki:
Ewentualne dodatki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj posiekane buraki z wodą. Dodaj jabłko, awokado i cytrynę. Zmiksuj wszystko na gładko. Dodaj tyle wody by mieszanka miała konsystencje gęstej zupy. Część wody można zastąpić sokiem/woda z kiszonych ogórków.
To jest podstawa, którą możesz doprawić według swojego smaku np. tartym chrzanem lub ząbkiem czosnku lub łyżeczką świeżego tartego imbiru. Aby mieć coś do „chrupania” w zupie dodaj drobno poszatkowane kiszone ogórki lub trochę ulubionych kiełków lub poszatkowana zieleninę (zielona pietruszka lub kolendra).
Barszczyk ma smak słodko-kwaśny i smakuje fantastycznie szczególnie z surowym czosnkiem i imbirem.
Nadesłał/a: Alva
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.