Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone



Składniki:

Porcja dla 1 osoby:

  • Trzy garście makaronu – krajanka lub wstążka (ja dałam po jednej garści obu tych makaronów i garść połamanego spagetti).
  • Szczypta bazylii
  • Szczypta majeranku
  • Sól lub inna słona przyprawa do smaku
  • 1 łyżeczka słodkiego wina
  • 1 kromka chleba wileńskiego

    Sposób przygotowania:

    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po odlaniu wody przekładamy do szklanego naczynia. Kromkę chleba wileńskiego spiekamy w tostownicy. Łamiemy go na kawałeczki i dodajemy do makaronu. Dodajemy bazylię, majeranek, sól oraz łyżeczkę wina. Wszystko mieszamy. Przekładamy do miseczki i podajemy z lampką słodkiego wina. Bardzo proste a niezwykle smaczne i wykwintne.


    Nadesłał/a: waszakicia