Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 2-3 marchewki
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 1 kostka rosołowa
  • cukier, sól, pieprz
  • 2 puszki pomidorów bez skórki bądz dobry przecier pomidorowy w kartonie

    Sposób przygotowania:

    Cebulkę posiekać, czosnek także. Zeszkilić na masełku. Dodac około 600ml wody . Por i marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do gotującej się wody. Gotować około 20 minut, dodać 2 puszki pomidorów , gotować jeszcze około 10, 15 minut, dodać 100 ml śmietanki, kostkę rosołową, łyżkę stołową cukru, szczyptę soli, pieprzu. Zblenderować. Po zblenderowaniu można dodawać resztę śmietanki. Smacznego!