Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 średnie marchewki
  • 2 małe cebule
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • suszona nać pietruszki
  • sól, pieprz
  • przyprawa jak to gyrosa (ja mam Galeo – jest w pełni vege)
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 2 lub więcej jajek (wedle uznania)

    Sposób przygotowania:

    Zdrowy sposób na przepyszną jajecznicę.
    Marchew ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kosteczkę.
    Smażymy do zarumienienia wraz z kukurydzą na dobrze rozgrzanym oleju.
    Przyprawiamy solą i przyprawą do gyrosa, dodajemy nać pietruszki i mieszamy.
    Rozbełtujemy jajka przyprawiając je delikatnie solą i pieprzem.
    Dalej smażąc wlewamy jajka na patelnię. Robimy jajecznicę. Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia