Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pyszna 🙂 łatwa 🙂 szybka 🙂


Składniki:

(na mały garnek)

  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • seler (może być korzeń, lub naciowy)
  • natka pietruszki
  • zielony koperek
  • puszka fasolki borlotti ( flażoletka )
  • garść ryżu
  • przyprawy – w/g uznania – ja dodaje tylko sol, pieprz

    Sposób przygotowania:

    Zupę gotuje na wodzie mineralnej. Wrzucam marchew pokrojona w plastry, korzeń pietruszki w całości, seler, ryz i przyprawy
    Kiedy ryż jest miękki – dodaję fasolkę, zieloną pietruszkę i koperek – ułatwiający trawienie :).
    Zupa jest gotowa w pół godzinki.
    Życzę smacznego.


    Nadesłał/a: ewelina