Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Sos pomidorowy do kaszy, makaronu lub ryżu…:)


Składniki:

(na jedną porcję):

  • 2 duże pomidory sparzone (bez skórki) lub puszka pomidorów z puszki (bez skórki)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka liści świeżej bazylii
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz cayenne

    Sposób przygotowania:

    Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju.Pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do zeszklonej cebuli. Kiedy już będą miękkie i zaczną się rozlatywać (po ok 10 minutach od wrzucenia na patelnię), solimy i pieprzymy.
    Na sam koniec-po zdjęciu z ognia dodajemy pokrojony drobno czosnek i bazylię.
    Gorącym sosem polewamy kaszę lub makaron- mnie najbardziej smakuje z razowymi świderkami:)
    SMACZNEGO.


    Nadesłał/a: Madziab