Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Tania, pyszna i szybka


Składniki:

  • 7 ząbków czosnku
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 2 kostki warzywne (rozpuszczone w 1,5l wody)
  • oliwka z oliwy lub masło
  • sól, pieprz
  • śmietana i jeśli ktoś lubi papryczka jalapeno

    Sposób przygotowania:

    Rozgrzej oliwę (lub masło) w garnku. Pokrój ząbki czosnku i przysmaż delikatnie. Obierz ziemniaki, pokrój w kosteczkę i wrzuć do garnka. Podduś z czosnkiem przez ok. 3-5min. Zalej wywarem (jeśli lubisz dodaj jalapeno) i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Zmiksuj wszystko razem. Dodaj sól, pieprz i śmietanę do smaku. Gotowe.