Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:


Na naleśniki:

  • szklanka mąki
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki mleka sojowego
  • kilka łyżek zmielonych na drobniutko płatków owsianych
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli

    Na nadzienie:

  • puszka mleka kokosowego
  • ulubione owoce

    Sposób przygotowania:

    Przygotowujemy placki naleśnikowe według przepisu zamieszczonego TEJ STRONIE

    Schłodzoną uprzednio w lodówce puszkę mleka kokosowego otwieramy i odlewamy z niej płynną zawartość, pozostawiając gęstą, oddzieloną śmietankę. Ubijamy ją mikserem do uzyskania puszystości.

    Wykładamy na placki naleśnikowe, dekorujemy owocami.


    Nadesłał/a: Wegetarianie.pl