Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Smakowite wegańskie muffinki, proste w przygotowaniu.


Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek oleju (ok. 1/3 szklanki)
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka aromatu (świetnie pasuje migdałowy)
  • 1 szklanka mleka sojowego (można zastąpić wodą)

    Sposób przygotowania:

    Suche składniki wymieszać w misce, dodać olej, ocet, aromat i mleko sojowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto nakładać do foremek. Piec w 175 stopniach, około 20 minut.
    Do ciasta można również dodać czekoladę, wówczas muffinki będą jeszcze bardziej czekoladowe.
    Gotowe babeczki można przyozdobić polewą oraz płatkami migdałów.
    Smacznego!


    Nadesłał/a: fit-up.pl