Zupa z dyni i ciecierzycy
Pyszna zupa na rozgrzewkę!
Składniki:
Na 4-6 porcji:
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę płuczemy, zalewamy świeżą wodą, gotujemy z dodatkiem sody, zbierając całą pianę, która wytworzy się po zagotowaniu. Ciecierzyca ma być miękka, ale nie rozpadająca. Odcedzamy na sicie.
Jarzyny obieramy, kroimy w plasterki/kostkę, jak lubimy. Obsmażamy je na 2 łyżkach oleju z dodatkiem kuminu. Dodajemy pokrojone pomidory z puszki, dolewamy wody tyle, aby zakryła warzywa. Całość gotujemy aż do miękkości, dodajemy ciecierzycę, doprawiamy do smaku. Podajemy z natką i pestkami dyni, gotowe 🙂
Nadesłał/a: Zielenina
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.