Ogórkowa na mleku kokosowym i skórkami chleba
Pyszna i aromatyczna zupa
Składniki:
Sposób przygotowania:
Seler podsmażamy na oliwie kilka minut następnie dokładamy wszystkie przyprawy i jeszcze chwilkę smażymy.
Do selera wlewamy gorącą wodę, następnie ziemniaki i gotujemy 15 minut.
Wsypujemy pokrojone ogórki, gotujemy około 30 minut.
Wlewamy mleko kokosowe ( najlepiej jak będzie to mleko z 60 % miąższem kokosowym). Dokładamy skórki z chleba na zakwasie, można zagotować i … Gotowe !
Smacznego !
Rada: Zupa jest dość aromatyczna, w wersji dla dzieci należy wziąść pod uwagę dużą ilość rozmarynu – nie wszystkie dzieci go lubią. Jednak mleko kokosowe doskonale równoważy mocny zapach rozmarynu z kwaśnymi ogórkami a skórki z chleba zagęszczają zupę dając poczucie sytości.
Nadesłał/a: vegabutik
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.