Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pyszny krem czekoladowy z avokado – doskonały jako krem do kanapek, do przekładania tortów lub jako samodzielny deser


Składniki:

  • 2 dojrzałe avokado
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • syrop z agawy lub miód
  • pół łyżeczki mesquite w proszku
  • wanilia ( ewentualnie)
  • 3 łyżki mleka kokoswego ubitego

    Sposób przygotowania:

    Avokado obieramy, pozbywamy pestki i miksujemy.
    Tabliczkę czekolady roztapiamy w misce umieszczonej nad gorącą wodą.
    Wystudzoną czekoladę lecz jeszcze lejącą się zmiksować z masą z avokado
    mleko kokosowe ( wcześniej schłodzone w lodówce tak aby oddzieliła się woda, dajemy tą gęstą część) ubijamy krótko mikserem i łączymy z masą czekoladową.
    Dosładzamy według upodabania, dodajemy mesquite – nada wspaniały aromat karmelowy/toffi.

    Rada: Zamiast czekolady można użyć jagód, truskawek, kilka łyżeczek masła orzechowego lub migdałowego.


    Nadesłał/a: vegabutik