Zupa z pieczonych buraczków
Składniki:
Sposób przygotowania:
Buraki owinięte w folię aluminiową pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni ( mozna przygotować dzień wcześniej).
Marchewkę wraz z ziemniakiem gotujemy na parze do miękkości.
Rozgrzewamy patelnię, na oliwie podsmażamy cebulkę, pod koniec dokładamy czosnek pokrojony na talarki.Połowe odkładamy.
Buraki,tymianek, połowę cebulki z czosnkiem i ziemniak miksujemy na krem.
Marchew w osobnym naczyniu miksujemy z cebulą.
Doprawiamy obydwa kremy solą, sokiem z cytryny i ewentualnie pieprzem.
Wykładamy na talerz w dwóch kolorach posypując szczypiorkiem, słonecznikiem i płatkami migdałowymi skrapiając olejem linianym lub oliwą extra virgin.
Nadesłał/a: vegabutik
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.