Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Krokieciki, tak je nazywamy. Główny składnik to tofu i kapusta kiszona. Pyszne


Składniki:

  • kostka tofu ( 200 g) użyłam z Taifuna,
  • 1 szklanka kiszonej kapusty drobno pociętej
  • 2- 3 ziemniaki ugotowane na parze,
  • 1 jajko ( można pominąć dodając mąki i trochę oleju)
  • cebula podsmażona na oliwie
  • 1 ząbek czosnek podsmażony
  • bułka tarta 2 łyżki
  • 1 łyżka mąki
  • sól,pieprz, ulubione przyprawy
  • natka pietruszki
  • 1,5 łyżki suszonych drożdży odżywczych ( nadają posmak serowy)
  • przyprawa bulion lubczykowy 1 łyżeczka

    Sposób przygotowania:

    Tofu mielimy blenderem z jajkiem i cebulą z czosnkiem na gładką masę.
    Dodajemy posiekaną kapustę, utłuczone ziemniaki, cebule z czosnkiem, przyprawy i drożdże.
    Wszystko razem mieszamy, formułujemy kotleciki czy krokieci, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem pieczrkowym lub pomidorowym razem z pełnoziarnistym ryżem.
    Smacznego,


    Nadesłał/a: vegabutik