Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Smaczne ciasteczka, mocno kokosowe z dużej ilości kokosu. Bezglutenowe, bez jajek i mleka. polecam nie tylko dla osób na diecie.


Składniki:

  • mąka kokosowa 50 g,
  • masło kokosowe 120g,
  • syrop z agawy 20 – 30 g,
  • mąka pszenna ( lub ryżowa) 50 g,
  • masło orzechowe 50 g,
  • olej roślinny 20 g,

    Sposób przygotowania:

    Wszystko razem mieszamy i ciasto chłodzimy pół godziny w lodówce. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni. Odrywamy kawałki ciasta i kształtujemy ciasteczka w ulubionej formie. Pieczemy aż się zarumienią. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.
    Smacznego.


    Nadesłał/a: vegabutik