Klopsy szpinakowe z sosem pieczarkowym
Przepis znalazłam w necie, troche pozmieniałam na
Składniki:
Sos pieczarkowy :
Klopsy:
Sposób przygotowania:
Sos:
Cebule i czosnek drobno pokroić podsmazyć na patelini z odrobiną oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Dolać pół szklanki wody. Przyprawić do smaku. Na koniec dodać śmietanę.
Klopsy:
W zależności od tego ile klopsów robimy dobieramy proporcje. Cebule i czosnek podsmażamy, doadjemy szpinak. przyprawiam. W misce moczymy w wodzie bułki. Do miski przucamy zamoczone bułki, podsmazony szpinak, pokorojony w kostke zółty ser, drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek, dodajemy jajko i bułke tartą tak aby powstała gęsta zielona papka. Z niej formujemy kulki i wrzucamy do wrzącej wody gotujemy ok 4-5min.
Klopsy podajemy z makaronem i sosem pieczarkowym!
Nadesłał/a: chicaamable
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Lubię szpinak .
Naprawdę świetne , wielkie dzięki 🙂