Truskawek czar
Tarta truskawkowa idealna na coraz cieplejsze wiosenne dni. 😉
Mnie udało się dostać 1/2 kg truskawek już za 4 zł.
Składniki:
Ciasto:
Sposób przygotowania:
1. Masło kroimy w plasterki i zagniatamy z mąką, wodą i solą.
2. Z ugniecionego ciasta tworzymy kulę i wsadzamy na pół godziny do lodówki.
3. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkujemy okrągły placek, rozkładamy w natłuszczonej foremce, zawijając i przyklejając lekko boki. Ciasto nakłuwamy i wsadzamy na 10-15 minut do piekarnika (180-200 stopni)
4. Smarujemy tartę śmietaną i posypujemy cukrem, pokrojone w serduszka truskawki wykładamy na górę i wrzucamy na 5-10 min. do piekarnika.
Smacznego!
Nadesłał/a: szczypta-wege
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.