Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jabłka w cieście, smażone na oleju.


Składniki:

  • mąka
  • olej
  • jabłka

    Sposób przygotowania:

    Wsypujemy mąkę do miski, wedle uznania. Ja dodaję 3-4 szklanki. Dodajemy jedno jajko, oraz wodę. Całość mieszamy. Masa nie może być zbyt gęsta, ani za rzadka. Na patelni, podgrzewamy dużo oleju. Obieramy i kroimy jabłko, lub dwa, najlepiej kwaśne. Plastry jabłka, moczymy w masie, a potem układamy na gorącym oleju i smażymy, przez 4-5 minut, do momentu, gdy ciasto nie zrobi się chrupiące. gorące kawałki, odkładamy na papier, lub chusteczki, by całość nie była zbyt tłusta. potem posypujemy cukrem, lub cukrem pudrem i zjadamy ze smakiem.
    Polecam!


    Nadesłał/a: veggiegirl