Zupa pomidorowa ze świeżą bazylią
Lekka, niskokaloryczna i zdrowa pomidorowa zupa z odrobiną świeżej bazylii i czosnku.
Składniki:
Potrzebne składki (na kilka porcji)
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i wrzucić do garnka.
Dodać pokrojony czosnek i liście bazylii i wszystko zblendować.
Całość podgrzać z łyżką oliwy, dodać koncentrat, posolić i popieprzyć.
Po zagotowaniu intensywnie mieszać przez ok. pięć minut.
Gdy zupa lekko ostygnie dodać śmietanę.
Całość można przyozdobić listkami bazylii, wybornie smakuje z ryżem, makaronem, grzankami, ale najlepiej chyba z czosnkowymi paluszkami grissini.
Nadesłał/a: bazyliowy
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.