Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

14 października swoją premierę ma Zielenina bez glutenu – kolejna książka napisana przez autorkę znanego wegetariańskiego bloga ‚Zielenina’. Znajdziemy tu proste, nie oparte na gotowych produktach, zdrowe przepisy, podzielone według pór roku. Wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu.

„Zielenina bez glutenu” to druga po „Zieleninie na talerzu” książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek. I tym razem autorka gotuje zgodnie z zasadami: wegetariańsko, sezonowo, lokalnie – dodatkowo proponuje nam kuchnię bez glutenu.

Coraz więcej osób jest zmuszonych, czy też wybiera dietę bez glutenu z powodów zdrowotnych poszukując przepisów, które będą proste, nie oparte na gotowych produktach i zdrowe. Stąd pomysł na to, aby pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie rujnujące domowego budżetu.

Książka podzielona zgodnie z porami roku, w przystępny sposób pokazuje, jak korzystać z lokalnych produktów przygotowując kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, bogactwie warzyw i owoców. Wszystko okraszone sporą szczyptą ziół i aromatycznych przypraw tworzy zgraną całość.

KUP KSIĄŻKĘ:
www.wegestudio.pl/pl/p/ZIELENINA-BEZ-GLUTENU-Wegetariansko-sezonowo-lokalnie/511

Nadesłał/a: Wegetarianie.pl