Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki (w dowolnych proporcjach, jak kto lubi):

– soczewica (ugotowana na raczej twardo)
– ryż (też raczej twardy)
– cebula (troszkę)
– czerwona papryka (troszkę)
– natka pietruszki (całe listki)

Sposób przygotowania:

Siekamy cebulę i czerwoną paprykę (surowe!) na małe kawałeczki. Procentowo w sałatce jest ich niewiele, maksymalnie 10% całości.
Do miseczki/ miski/michy wrzucamy ryż, soczewicę, paprykę, cebulę i mieszamy. Trochę natki siekamy i dodajemy do sałatki, resztę listków zostawiamy na wierzch. Próbujemy i doprawiamy, jeżeli nie smakuje (ja walczę z dosypywaniem soli gdzie się da), wyrównujemy i przybieramy na wierzchu pietruszką.
Smaczne i chrupiące.


Nadesłał/a: Azzahar