Ciasteczka owsiane
W 100% wegański przysmak, smaczniutki i zdrowy
Składniki:
– dużo bananów (na oko)
– 2 paczki wiórków kokosowych
– paczka płatków owsianych błyskawicznych
– bakalie
– woda
Wykonanie:
Banany pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do garnka posypać wiórkami. Dodać troszeczkę wody i gotować (ok. 10 min.) ciągle mieszając, aż powstanie z bananów jednolita papka. Sprażyć płatki w piekarniku po czym dodać płatki do bananów i dokładnie wymieszać. Uformować kuleczki i wstawićje na chwilę do piekarnika. Ostudzone wstawić do lodówki na pół godziny. GOTOWE!!!
Nadesłał/a: …
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Ciastka „takie sobie”
Nie wiem, czy dobrze je przygotowałam, ale nie zachwyciły mnie swoim smakiem. Wyszyły może nie dobre, ale „zjadliwe” – tak bym powiedziała.