Kwik rozpaczy
„Czy zastanawiacie się czasem, skąd wziął się kotlet albo parówka na waszym talerzu? Oczywiście wiecie – to mięso jest ciałem zabitego zwierzęcia, na przykład świni. Spróbujcie wyobrazić je sobie, kiedy jeszcze żyło. Widzicie zieloną łąkę? Albo błotniste podwórko z kałużami, w których mama świnka tapla się z gromadką rozbrykanych, różowych prosiaczków?”
Więcej na stronie Przewodnik Katolicki >>.
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
ja się nad tym zastanawiałm i poszłam jeszcze dalej w tych domysłach więc tak jak można jesć zwierzątko które tak jak my ludzie miało mamusię tatusi, rodzeństwo, domek imię i sobie przyszło na świa tżeby żyć a my mu to życie skracamy okrótni jesteśmy i tyle….