Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki: (dla 8 osób)

  • 1 filiżanka ryżu,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1/2 puszki ananasów,
  • 1 łyżeczka curry,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 łyżka oleju,

    SOS:

  • 6 łyżek majonezu,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 3 ząbki czosnku (zgniecione),
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 4 łyżki soku z ananasów,
  • sól, bialy pieprz

    Przygotowanie:

    1. Wszystkie składniki sosu starannie wymieszać.
    2. Ryż ugotować w dużej ilości wody. Kiedy będzie prawie miekki odcedzić i przelać zimna wodą. Następnie wymieszać go z olejem i curry, zostawić aż wystygnie.
    3. Do zimnego ryżu dodać kukurydzę i ananas pokrojony w kostkę.
    4. Sos połączyć z sałatką. Udekorować papryką i ananasem.