Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Kolejna odsłona tego niezwykle smacznego warzywa 🙂


Składniki:

  • paczka zamrożonego szpinaku (ciętego)
  • półtorej szklanki mleka
  • pół kostki masła lub margaryny
  • dwie garście ugotowanej kostki sojowej
  • pół puszki pomidorów w zalewie
  • trzy podgotowane ziemniaki
  • sól, czosnek granulowany, pieprz, cayenne, curry, odrobina cukru

    Sposób przygotowania:

    W sporym garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy szpinak i rozmrażamy mieszając. Następnie dolewamy mleko, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i kostkę sojową. Dusimy pod przykryciem około 10 minut, często mieszając. Dodajemy pomidory i przyprawy do smaku, dusimy około pięciu minut.Pasuje świetnie do ciemnego chleba.