Fasolka szparagowa z bazylią
Zapiekanka z fasolki szparagowej
Składniki:
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki. Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki. Cebulę szatkujemy na drobno.
Rozgrzewamy oliwę, przez chwilę podsmażamy cebulę. Zmniejszamy ogień, dodajemy fasolkę, ziemniaki, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Dusimy przez 20 minut, co jakiś czas podlewając wodą.Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 200 stopni. Gdy warzywa będą miękkie, układamy je w naczyniu żaroodpornym, kroimy na to pomidor, na wierzch ścieramy mozarellę i posypujemy bazylią. Pieczemy około 15 minut.
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
pycha 🙂
przepis lekko zmodyfikowałam, dodając jeszcze szpinaku i wyszło naprawdę rewelacyjne danie. polecam tym bardziej że nie wymaga zbyt dużo pracy i czasu