Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Spagetti bucatini z czosnkiem, oliwkami i pietruszką


Porcja dla 2 osób

Składniki:

  • 250 gram makaronu bucatini
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ząbek czosnku
  • czarne oliwki (ilość wedle uznania)
  • natka pietruszki

    Przygotowanie:

    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Musimy uważać, aby nie był zbyt miękki. Idealny makaron, powinien być lekko twardy, stawiający opór zębom (al dente).
    W czasie, gdy makaron się gotuje, obieramy czosnek, kroimy oliwki na połówki i szatkujemy natkę pietruszki.
    Chwilę przed wyjęciem makaronu, w rondlu rozgrzewamy oliwę, wyciskamy na nią czosnek, wrzucamy oliwki i smażymy przez krótką chwilę. Następnie dodajemy do tego odsączony makaron i pokrojoną natkę. Całość mieszamy i wykładamy na talerze.




    Nadesłał/a: Wegetarianie.pl