Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:
– ugotowana na sypko kasza gryczana,
– uduszona na cebulce kapusta kiszona z dodatkiem kminku,
– pieczarki,
– ugotowane z glonami lub cząbrem nasiona fasoli,
– słoiczek przecieru pomidorowego (robie sama),
– tymianek i dowolne zioła wedle uznania.

Naczynie do zapiekania pokropic oliwą z oliwek. Można posypać ziarami czarnego sezamu.
Układać partiami kaszę gryczana, kapustę kiszoną, fasolę, pieczarki w talarkach. Polać całość przecierem pomidorowym; jak chcemy pogrzeszyć można posypać serem żołtym (wędzony oscypkowy daje niesamowity posmak). Wstawić na ok. 20 min. do piekarnika.
Danie łatwe i smaczne. Przepis jest mojego autorstwa.
Magnolia


Nadesłał/a: Magnolia