Zapiekanka z kaszy gryczanej
Składniki:
– ugotowana na sypko kasza gryczana,
– uduszona na cebulce kapusta kiszona z dodatkiem kminku,
– pieczarki,
– ugotowane z glonami lub cząbrem nasiona fasoli,
– słoiczek przecieru pomidorowego (robie sama),
– tymianek i dowolne zioła wedle uznania.
Naczynie do zapiekania pokropic oliwą z oliwek. Można posypać ziarami czarnego sezamu.
Układać partiami kaszę gryczana, kapustę kiszoną, fasolę, pieczarki w talarkach. Polać całość przecierem pomidorowym; jak chcemy pogrzeszyć można posypać serem żołtym (wędzony oscypkowy daje niesamowity posmak). Wstawić na ok. 20 min. do piekarnika.
Danie łatwe i smaczne. Przepis jest mojego autorstwa.
Magnolia
Nadesłał/a: Magnolia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.