Wegetarianie.pl
Portal Wegetarian
  Witaj Gość  Rejestracja | Logowanie
     

WIADOMOŚCI

CZYTELNIA

KUCHNIA

SPOŁECZNOŚĆ

Kliknij
Forum Wegetarianie.pl
Nie jesteś zalogowany!
Zanim założysz nowy temat przeszukaj forum:

w dół
drukuj< poprzedni temat   następny temat ><<  1    2  >>rosnącomalejąco  
autor temat: Jakie mleko do kawy?

weteran forum





wiadomości 2271
zarejestrowany 7/10/2006
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 09:25
Ograniczyłam produkty mleczne w swoim menu, ale jest jedna sprawa z którą poradzić sobie nie mogę- mleko do kawy

Kawa musi być - z rana. Nawyk taki, nawet nie uzależnienie, bo opcjonalnie zamiast kawy mogę pić bawarkę, ale to dalej z mlekiem Bez mleka jakiegokolwiek wypiję kawę wg 5 przemian jedynie, ale nie zawsze mam czas/ochotę stać i ją przygotowywać.

Kilka mlek roślinnych do kawy testowałam, ale zawsze coś nie tak(a owsiane to totalna porażka). Wiadomo, że mleka roślinne sobie nie sa równe, a i co marka to inaczej moga się sprawdzać.
Macie jakieś sprawdzone wege-mleczka które dobrze się spisują w kawie?

 

____________________
Białowieska się Puszcza.

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość wszystkie posty użytkownika


stały bywalec




wiadomości 595
zarejestrowany 3/3/2006
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 11:38
ja lubię kawę wyłącznie z mleka sojowego - tzn bez wody. Kupuję to biedronkowe naturalne, podgrzewam i dodaje kawę. Cukier zbędny, można dodać cynamon.

 

____________________
Don't let me detain you.

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


TAŃCZĄCA Z WILKAMI




wiadomości 3468
zarejestrowany 3/8/2008
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 18:53
Fattusiu moja kochana spróbuj migdałowe.
 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


marzycielka




wiadomości 1731
zarejestrowany 9/4/2007
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 19:55
Istnieje także śmietanka sojowa w proszku. Bardzo smaczna, bo zawiera boski tłuszcz. Ale nie powiem dokładnie, jak sprawuje się w kawie, bo zawsze kiedy już szarpnęłam się na opakowanie, to prawie wszystko wżerałam na sucho, zmieszane z proszkiem kakaowym... Więc to opcja do samodzielnego przetestowania.

 

____________________
http://www.explosm.net/comics/random/

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


weteran forum




wiadomości 2271
zarejestrowany 7/10/2006
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 20:39
Boję się czegokolwiek migdałowego Po zeżarciu migdałów meczy mnie niesamowicie, przeżyna, zatruwam atmosferę i do wc goni Nie wiem czy chodzi o migdały ogółem, czy to może reaguję tak na migdała normalnego, nie namoczonego czy tam coś- ale próbować się boję

Śmietanka sojowa? a gdzie to dorwać?

 

____________________
Białowieska się Puszcza.

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


marzycielka




wiadomości 1731
zarejestrowany 9/4/2007
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 20:48
Trza szukać w sklepach ze zdrową żywnością albo w snobskich delikateso-marketach Taka miękka paczuszka ze srebrnej folii, chyba że są jeszcze inni producenci.

Ciekawe jak by się sprawowało mleko sojowe w proszku, takie do rozrobienia... Nigdy nie próbowałam.

 

____________________
http://www.explosm.net/comics/random/

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


TAŃCZĄCA Z WILKAMI




wiadomości 3468
zarejestrowany 3/8/2008
status offline

  wysłano 23/10/2013 o godzinie 21:25
quote:
Ciekawe jak by się sprawowało mleko sojowe w proszku, takie do rozrobienia... Nigdy nie próbowałam.

Ale ja próbowałam. OBŁĘD


 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


weteran forum




wiadomości 2271
zarejestrowany 7/10/2006
status offline

  wysłano 24/10/2013 o godzinie 08:30
Uuuu, to w mojej metropolii, gdzie parówy sojowe są tylko w jednym miejscu a i to nie zawsze, to raczej tego nie dorwę

 

____________________
Białowieska się Puszcza.

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


administrator




wiadomości 723
zarejestrowany 24/4/2005
status offline

  wysłano 24/10/2013 o godzinie 17:06
Sojacreamera znam, kiedyś stosowałem namiętnie nie tylko do kawy ale także jako składnik wegańskiego odpowiednika domowego bloku czekoladowego. Wyśmienity!
Natomiast Vegamilk to - wstyd się przyznać - nowość dla mnie. Przymierzam się do zakupu, chyba najtaniej na allegro.

Fatko, myślę, że spokojnie możesz spróbować mleka migdałowego, niezależnie od dotychczasowych doświadczeń z migdałami, mleko z nich to jednak substancja zgoła odmienna od jego pierwotnego surowca

 

____________________
Wege Studio

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika


weteran forum




wiadomości 2271
zarejestrowany 7/10/2006
status offline

  wysłano 25/10/2013 o godzinie 18:32
Nigdzie go nie widziałam, ale jakby mi sie nadarzyło być w jakimś "ą ę" sklepie to zerknę, po wypłacie.
I takie pytanie: orientujecie się czy długo to wytrzymuje w świeżości, po otworzeniu?

 

____________________
Białowieska się Puszcza.

 
profil użytkownika na forum wyślij prywatną wiadomość strona www wszystkie posty użytkownika

<<  1    2  >>  

w górę


© 2005-2017 Wegetarianie.pl   Wszelkie prawa zastrzeżone