Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Składniki:

  • 2 duże, dojrzałe owoce mango
  • puszka mleka kokosowego
  • laska wanilii
  • 1-2 łyżki mąki z tapioki (można zamienić na skrobie ziemniaczaną lub kukurydzianą) – ilość mąki będzie zależała od wielkości mango. Na początek dodajcie jedną łyżeczkę, gdy zajdzie potrzeba dołóżcie drugą.

Sposób przygotowania:

Do blendera wkładamy obrane i oddzielone od pestki mango. Dodajemy śmietankę kokosową, ziarna wanilii i łyżeczkę mąki z tapioki. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę. Następnie przekładamy do garnka i na średnim ogniu gotujemy do momentu, aż masa zacznie nam gęstnieć. Po przestygnięciu przekładamy do słoika, dodajemy ulubione owoce i wstawiamy do lodówki, aby się lekko schłodził. Smacznego:)

Nadesłała: Katarzyna Halicka
Przepis z portalu Wegetarianie.pl