znalazłam ciekawy przepis na tofu-farsz i chyba wypróbuje jutro z naleśnikami:D
hide and seek
Dalam tofu kolejna szanse -- efekt zjadliwy, ale warunkiem koniecznym jest nabycie tofu w kostce nadziewanego kawalkami roznych warzyw (w moim wypadku byla to marchew, papryka i oliwki). Takie tofu kroi sie w kawaleczki i marynuje godzine w zalewie zrobionej z oliwy, sosu sojowego i octu balsamicznego, a nastepnie dodaje do dowolnej salatki.
Nie jadam niczego, co moze spojrzec mi w oczy.
Dla mnie tofu jest samo w sobie nijakie. Ale potrafię je tak użyć, że potrawa nabiera ciekawego smaku, albo tofu samo w sobie staje się pyszne...
Na przykład dodaję tofu do ziemniaków i robię pyszne pierogi ruskie.
Tofu sałatkowe jest super smaczne, natomiast gdy sama zrobiłam udane tofu, to było jeszcze lepsze:)
Dopisuję się więc do klubu miłośników tofu:)
podskoczyć i nie trafić w ziemię
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja