Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wegańskie ciasto czekoladowe  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

sopocianka
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 175
06/09/2007 9:29 pm  

Już nie tęsknię za czekoladą! 🙂

http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2614

Szczerze polecam! U mnie rozeszło się w jeden dzień...

Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/


OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 964
06/09/2007 11:03 pm  

Tylko sprawa w occie - czy klarowany żelatyną, czy nie....


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 1385
07/09/2007 1:38 am  

ja za czekolada jakoś specjalnie nie tęskniłam. A 2 dni temu dostałam w prezencie Lindt 70% kakao...jest wyśmienita. Dziwne uczucie po ponad roku zjeśc czekoladę:)

a przepis brzmi ciekawie i smacznie, może spróbuje...

[edytowane 6/9/2007 przez JAGA]


OdpowiedzCytat
sopocianka
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 175
12/09/2007 3:54 pm  

Ocet jabłkowy można sobie zrobić samemu 🙂

Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/


OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 964
12/09/2007 8:39 pm  

Ano, fakt! 😉 Ale piekarnik na jaką temperaturę powinno się ustawić?


OdpowiedzCytat
e-anandas
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 195
16/09/2007 4:32 pm  

Ciasto bardzo dobre, zwlaszcza to z Sopotu 😉

Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....


OdpowiedzCytat
sopocianka
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 175
17/09/2007 3:02 am  

Dzięki za dobre słowo 🙂

Weganizuję sobie 🙂
Zapraszam do mojego bloga: http://cieciorka.blogspot.com/


OdpowiedzCytat
obłudna
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 178
17/09/2007 2:27 pm  

rowniez podzielam pozytywne opinie na temat tego ciasta ;]


OdpowiedzCytat
Paulina_p
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 239
24/10/2007 1:37 am  

mozna poprostu pominąć jeden składnik


OdpowiedzCytat
Frutaniva
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 187
24/10/2007 2:22 am  

jest tez wiele innych przepisów ,które są z kakaem i smakuja podobnie do czekolady


OdpowiedzCytat
nighthrill
początkujący
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 7
04/01/2008 11:32 pm  

Właśnie upiekłam murzynka wegańskiego, na to polewa z karobu, wiórków koko i odrobiny cukru. Wyszedł wilgotny i naprawdę czekoladowy 🙂

gdy system płonie podkładaj ogień


OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1730
05/01/2008 12:43 am  

Może wrzuć przepis? :p Mi się ostatnio marzy jakieś dobre, czekoladowe ciasto... Ale nigdy nie piekę, bo są strasznie kaloryczne i mają za dużo cukru. Ech, jestem spragniona kakao w każdej formie. Dodawanie góry do wszystkiego, co się da już mi nie wystarcza.
A tak btw, czy nadmiar kakao może mieć jakieś niekorzystne działanie na organizm?

http://www.explosm.net/comics/random/


OdpowiedzCytat
nighthrill
początkujący
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 7
05/01/2008 11:27 am  

Przepis na murzynek wzięłam z tego forum, z wątku o słodyczach 🙂 I lekko zmodyfikowałam...daje się szklankę mąki, szklankę cukru ( dałam mniej), 3 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia i szklankę mleka sojowego ( rozrobiłam takie w proszku Dr Soya, waniliowe). Piecze się 45 minut na 175C, ale ja piekłam krócej, bo już było gotowe, ok. 30 minut.
Po wystygnięciu polałam polewą, którą przyrządziłam wcześniej w osobnym garnuszku - dałam ze 2 łyżki karobu, trochę wody, odrobinę cukru i sporo wiórek...zrobiła się taka masa, którą posmarowałam ciasto.
Właśnie zjadłam sobie kawałek na śniadanie, ale zaraz zjem coś pożywnego 🙂

Co do dużych ilości kakao to nie wiem, ja się staram je zastępować właśnie karobem bio. Kolor daje podobny, smak inny, ale jestem wielką entuzjastką karobu, pasuje do ciast, do bloku czekoladowego itp.
Chciałabym kupować kakao fair trade'owe, niestety nie bardzo mnie stać 🙁

gdy system płonie podkładaj ogień


OdpowiedzCytat
patusiek16
stały bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 580
26/07/2008 11:19 pm  

A czy ciasta można piec tylko z mąki razowej pszennej czy powinnam zmieszać zwykła z razową?

Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
26/07/2008 11:40 pm  

Ja piekę z płatków owsianych 😉

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny
  
Praca