Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

seitan i yuba  

  RSS

dirty.macaque
forumowicz
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 42
02/01/2008 8:29 pm  

witam, mam pytanie.

Wiecie może gdzie w Warszawie można kupić seitan, tepeh i yubę, bo szukałam w wielu sklepach ale nie bardzo widziałam te rzeczy.

z gry dziękuję za odp.

pzdr 🙂

http://ludzie.playmobile.pl/blog#menuTabs


OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 964
02/01/2008 10:25 pm  

Nie wiem, czy w Warszawie dostaniesz, ale w sklepach internetowych trochę tego jest, wystarczy poszperać w Sieci


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
02/01/2008 11:35 pm  

[url] http://www.ekosfera.pl/cgi-bin/shop.pl?id=1101&sid=&pin=&mod=strony&kat=549&pt=&lang=pl-pln [/url]

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
dirty.macaque
forumowicz
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 42
03/01/2008 6:41 pm  

dzięki 🙂

http://ludzie.playmobile.pl/blog#menuTabs


OdpowiedzCytat
Natasha
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 513
01/12/2008 4:05 pm  

hej 😉 seitan można dosyć łatwo zrobić samemu, koszta to tylko tyle co maka, niewiele w porownaniu z cenami sklepowymi.
http://www.puszka.pl/przepis/4606-seitan_czyli_chinskie_mieso_.html
seitan to praktycznie sam gluten więc lepiej nie jeść go zbyt często: jedzony z umiarem będzie wartościowym żródłem białka. najlepiej jeść go z dużą ilością warzyw bo jest niemal pozbawiony błonnika. na wegedzieciaku jest o tym temat i opinie są różne jednym smakuje a innym nie trzeba samemu sprawdzić czy się polubi 😛 ja mam zanmiar ten przepis wypróbować... ciekawe czy można to to zamrażać? a tempeh kupiłam wędzony czeski z myślą o wypróbowaniu kilku przepisów ale mi posmakował i zjadłam sam ^^ dziwny smak.

Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein

http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy


OdpowiedzCytat
fafik
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 157
04/12/2008 3:55 pm  

co to jest yuba?
😮


OdpowiedzCytat
pawel747
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 330
04/12/2008 7:17 pm  

co to jest yuba?

Wikipedia zawsze pomoże:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tofu_skin

A jak dolar pójdzie trochę w dół, MUSZĘ mieć tą koszulkę :rotfl:

[img] [/img]


OdpowiedzCytat
fafik
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 157
06/12/2008 7:20 pm  

dzięki 😉

tą koszulkę też widziałam i zakochałam się w niej od razu 😀


OdpowiedzCytat
Natasha
stały bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 513
07/12/2008 3:24 pm  

a ja zrobiłam domowy seitan-miał autentycznie konsystencję gąbki 😛 w smaku też średni wyszedł... takie ciasto... w sumie dobrze że go wyszło b. mało ^^ sklepowy też taki jest?

Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein

http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy


OdpowiedzCytat
pawel747
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 330
08/12/2008 5:19 pm  

Koszulka zabójcza! Gdzie ją można kupić? Rozumiem, że w jakimś amerykańskim sklepie wysyłkowym.

Koszulkę można kupić w kilku amerykańskich sklepach internetowych, między innymi u ludzi, którzy je robią, tutaj:

http://www.herbivoreclothing.com/index.php?page=item&item=174

Cena niestety na chwilę obecną zdecydowanie mnie odstrasza (z wysyłką 105 zł), ale może po Świętach, jeśli dolar pójdzie trochę w dół, a gdyby znalazł się ktoś jeszcze chętny, możnaby podzielić koszt wysyłki i byłoby już w ogóle pięknie (powinno udać się na takim "manewrze" oszczędzić po około 15-20 zł na głowę) 😀


OdpowiedzCytat
Psubrat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 114
08/12/2008 11:27 pm  

No tak, 105 to rzeczywiście trochę sporo. Znalazłem taki jpg jak na tej koszulce w necie i chyba spróbuję zamówić u nas nadruk na koszulkę

www.evergreen.pl


OdpowiedzCytat
JankeS
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 234
28/02/2009 10:28 pm  

Chciałem się pochwalić seitanem, zrobionym własnoręcznie według przepisu na puszce: [url] http://www.puszka.pl/przepis/4606-seitan_czyli_chinskie_mieso_.html[/url]

Do przygotowania użyłem ok. pół kg mąki typ 500 (bo taką miałem) i ok 5l wody 🙂 O dziwo wszystko wyszło, uformowała się zwarta kula, która po pocięciu na plastry i wrzucona do marynaty wygląda tak:
[url] [/url]

Co do smaku-chyba wszystko zależy od gustu 😀


OdpowiedzCytat
  
Praca