Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 135 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Aguśka
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 119
14/03/2010 5:20 pm  

I dzisiaj znów przepis z tej strony 😎
Zapikana papryka nadziewana kaszą gryczaną pod pierzynką z sera zołtego:)


OdpowiedzCytat
Aguśka
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 119
15/03/2010 7:47 pm  

Dziś na obiad zupa z soczewicą i ziemniakami 🙂
Przepyszna!!!
Dzięki wam i odkrywam cudowne smaki 🙂
Należą się wam podziękowania 😀

Dziś na sosie Winiary o smaku pieczarkowym przeczytałam że mięso jest niezbędne do naszego prawidłowego rozwoju i powinniśmy spożywać porcję mięsa 2-3 razy w tygodniu.

Ohhhhh


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
17/03/2010 8:11 pm  

"jarskie flaki z nalesnikow" przpepis z puszki 😉


OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1022
17/03/2010 9:47 pm  

- kotleciki z zielonej soczewicy i tartych warzyw
- surówka ( por. seler naciowy , pietruszka korzeń , jabłko , chrzan , majonez sojowy )
- brązowy ryż


OdpowiedzCytat
brzozka2410
forumowicz
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 47
18/03/2010 3:37 pm  

Dzisiaj się chciałam podczepić na obiad do rodziny, bo akurat babcia robiła jajka w sosie musztardowym + ziemniaki a tu kicha...babcia się zapomniała i wkruszyła kostkę rosołową do sosu 🙁


OdpowiedzCytat
Kama122
forumowicz
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 21
18/03/2010 7:43 pm  

Dziś jadłam fasolkę, ziemniaki z koperkiem i kotlety sojowe+herbata ze skrzypu.


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
18/03/2010 7:50 pm  

a ja zupe pomidorowo-czosnkowa;)


OdpowiedzCytat
greene
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 337
20/03/2010 4:10 pm  

robiłam wczoraj gołabki wegańskie. a tak się przy tym naprzeklinałam że powiedziałm, sobie- już nigdy więcej. Z gołabków nic nie wyszło, została tylko cała wielka patelnia farszu kaszy z warzywami i grzybami, będzie trzeba to jakoś wykorzystać 😛


OdpowiedzCytat
brzozka2410
forumowicz
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 47
20/03/2010 4:59 pm  

Kotlety ziemniaczane z serem + surówka 😎 zobaczymy co z tego wyjdzie 😛


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
20/03/2010 5:03 pm  

frytki i kotlety sojowe 🙂


OdpowiedzCytat
mirecha
rozmówca
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 74
21/03/2010 6:20 pm  

robiłam wczoraj gołabki wegańskie. a tak się przy tym naprzeklinałam że powiedziałm, sobie- już nigdy więcej. Z gołabków nic nie wyszło, została tylko cała wielka patelnia farszu kaszy z warzywami i grzybami, będzie trzeba to jakoś wykorzystać 😛

posiekaj kapuchę, wymieszaj wszystko razem i rób takie pulpety i je obsmaż 🙂 to są takie "szybkie" gołąbki lub "leniwe" 🙂 mniamuśne są 😀

a ja dzisiaj ziemniaki tłuczone z koperkiem, tarta marchewka i kotlety sojowe z duuuuuuuuużą ilością duszonej cebuli (mam wkręt na cebulę smażoną i duszoną ostatnio)

"wrogowie radia Maryja niech będa przeklęci"


OdpowiedzCytat
munky.
początkujący
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 10
21/03/2010 7:05 pm  

😎 Ja dziś robię "obiad dla dwojga" ( Dla siebie i mamy xD)- Nie zbyt się wysiliłam- Risotto i sałatka "Vinagrette"


OdpowiedzCytat
Kakusia2012
forumowicz
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 44
22/03/2010 4:37 pm  

Ziemniaczki kotlety z soczewicy i marchewka z jabłkiem ;D


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 1084
22/03/2010 5:33 pm  

a ja mialam ryz z plackami ziemniaczanymi


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 238
22/03/2010 11:32 pm  

Nie ma to jak placki ziemniaczane, niedawno robiłem je na obiad. To dla mnie najpyszniejsza rzecz z dań o charakterze słonym. Robię je z: 1,5 kg ziemniaków, 1 cebula, 2 jaja, 3 łychy mąki ziemniaczanej, sól. Ziemniaki obieram i robię z nich przecier w blenderze razem z cebulą. Dodaję resztę, mieszam i wykładam na patelnię na olej. Takie duże placki ziemniaczane w "Plackarni" Silesia City Center są po około 8 zł/szt, a identyczne robione samemu wychodzą ok 0,6 zł/szt, czyli 13 razy taniej(!). Smakowo też nie ustępują tym z baru. Oczywiście traktuję je jako "trunek", jedząc raz na jakiś czas, bo nie są ustalonym składnikiem mojej diety. Bo na przykład trzeba je solić, a bez soli to z żadnego posiłku nie ma przyjemności. A potem tylko chce się pić i pić przez to. Te placki to świetna alternatywa smakowa (zamiennik) dla mięsa, dla ludzi którym ciężko odrzucić mięso. Mi te placki niwelują pokusę na kurczaka w sklepie, a po tych plackach nie ma już w ogóle ochoty na mięso.


OdpowiedzCytat
Strona 135 / 280 Wstecz Następny
  
Praca