Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 169 / 280 Wstecz Następny
  RSS

JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1385
02/10/2010 9:08 pm  

każdy ma inne smaki...Nie używam dużej ilości soli- jak jest jej za dużo to nie czuje smaku produktów, z których zrobione jest danie. Za to w kuchni królują przyprawy m.in bazylia, oregano, natka pietruszki, pieprz ziołowy, kurkuma.


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 228
02/10/2010 9:20 pm  

ciekawe co to za pasta do tych kanapek. Masło orzechowe? Mielona cieciorka-soczewica? Mielona fasola-groch?

Jak wół widać, że to hummus. 😛

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
vegesmile
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 224
03/10/2010 8:23 pm  

ciekawe co to za pasta do tych kanapek. Masło orzechowe? Mielona cieciorka-soczewica? Mielona fasola-groch?

Jak wół widać, że to hummus. 😛

Poza tym - jest podpis pod zdjęciem 😀

jestem lewakiem.


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
03/10/2010 8:59 pm  

Wow, no strasznie popularne danie ten hummus, normalnie na każdym stole można je zobaczyć i nie sposób żeby nawet dziecko go nie rozpoznało.
oj vegesmile jakże spóźniona jest twoja uwaga, jakiś czas temu już zdążyłem zauważyć opis zdjęcia


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
03/10/2010 9:18 pm  

Dzisiaj domowa pizza a wczoraj taka zapiekanka: http://puszka.pl/przepis/4988-penne_brokoli-zapiekanka_z_brokulami.html


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
05/10/2010 11:17 pm  

Pikantne kotlety sojowe, panierowane w otrębach + surówka z marchwi, ogórka, czerwonej cebuli, ogórka i koperku, składniki połączyłam łyżką sosu czosnkowego. Wylądowało to na liściach sałaty, przyozdobiłam cząstką pomidora i pietruszką.
Było urodziwie, smacznie i nawet sycąco 😉

Pod koniec obiadu wymyśliłam jak bezboleśnie sobie przemycić sałatę(nie przepadam) - wspomnianą wyżej surówkę + część kotleta zawijałam w listek niczym w naleśnik.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
nova.nike
bywalec
Dołączył: 15 lat  temu
Posty: 173
05/10/2010 11:37 pm  

Leczo z tostami + surówka.
Leczo: papryka żółta i czerwona, cebula, pomidory, parówki sojowe, ketchup.

supergirl;)


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
06/10/2010 2:19 am  

Dzisiaj zupka: http://puszka.pl/przepis/5752-zupa_jarzynowa_z_cukinia_fasola_i_curry.html (polecam dla wielbicieli curry 😉 ) a jutro chyba omlet ze szpinakiem


OdpowiedzCytat
szymon1980kat
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 238
06/10/2010 4:59 am  

Ja dawniej, gdy jeszcze stosowałem sałatę (2 lata temu), żeby zjadliwie przemycić ją do żołądka, polewałem ją miodem. Czasem dla odmiany zawijałem nią banana. I wchodziło:)
Dziś w jadłospisie nie mam już żadnych warzyw, bo to po prostu niepraktyczne. Z wyjątkiem oczywiście rzeżuchy i zamiennie marchwi sezonowej na sok.


OdpowiedzCytat
Wege-Aneta
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1084
06/10/2010 3:54 pm  

u mnie na obiad zupa z dynii i kasza gryczana w pomidorach z soczewicą i kukurydzą i czosneczkiem 🙂 mniam mniam


OdpowiedzCytat
katikity
początkujący
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 17
06/10/2010 9:14 pm  

U mnie zupka dyniowa


OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 1385
06/10/2010 10:44 pm  

widzę, że zupa z dynii króluje 😉
U nas Alu Saag- ukłony w stronę Rubii, pyszne było 😛 (choć oczywiście ze ścisłym przepisem miało mało wspólnego- ale baza podstawowa: szpinak, ziemniaki, czosnek i garam masala pozostała bez zmian 😉 )


OdpowiedzCytat
sublime86
bywalec
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 361
07/10/2010 12:06 am  

A u mnie falafelki 😀


OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 228
10/10/2010 7:40 pm  

Zielona soczewica z cukinią, pieczarkami, cebulą i makaronem żytnim z curry 🙂

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''


OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 382
11/10/2010 12:36 pm  

Ryż z warzywami ( http://puszka.pl/przepis/1479-risotto_jarskie.html) + "gulasz" z fasolki szparagowej


OdpowiedzCytat
Strona 169 / 280 Wstecz Następny
  
Praca