potrawa z curry, pachnąca świeżym imbirem aż kolega którego zaprosiłam na obiad stwierdził jak spytałam się czy dodałby do tego mięso, stwierdził że nie chciałby psuć tego smaku 😀
Ludzie nie mają czasu. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie.
kasza gryczana , boczniaki wszystko polane sosem pomidorowym z cebulka ( a może raczej cebulka z pomidorami patrząc na proporcje :D)
p.s. coś mam problem z robieniem boczniaków ala schabowe gdy nie używam jajek. jak je robicie żeby panierka się trzymała??( ja mieszam oliwę z oliwek z maka orkiszowa ale nie do końca jestem zadowolona,) ma ktoś lepszy pomysł??
sorry za offtop 😛
Ludzie nie mają czasu. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie.
Ja od lat robię kotlety z najprzeróżniejszych rzeczy, zawsze bez jajek i zawsze wychodzą. Sekretem jest, moim zdaniem, wilgotność kotleta,żeby panierka miała się do czego przykleić. Z boczniakami troche cięższa sprawa, bo nawet po ich zmoczeniu panierka czasem odpada w trakcie smażenia 🙁
no ja właśnie też robie z przeróżnych warzyw i wszędzie ta panierka się trzyma mimo braku jajka, tylko ten boczniak nie chce...;/
Ludzie nie mają czasu. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie.
wszędzie ta panierka się trzyma mimo braku jajka, tylko ten boczniak nie chce...;/
No fakt, boczniak to paskuda jakaś, nie dająca się opanierować! Był przepis na tym forum, albo na www.puszka.pl na boczniaka po chińsku, bez panierki...ale nie pamiętam gdzie dokładnie. Szkoda, bo to taki pyszny grzybek, jak go dobrze przyrządzić. U mnie dziś gotowce: mrożone chapatti+ warzywa z panirem marki ASDA. w weekend spróbuję sie trochę bardziej wysilić 😉
a ja właśnie zjadłam pyszny gulasz ze szczawiu z ryżem 🙂 mniam 🙂
p.s.Rubia gdzie kupujesz mrożone chapatti?? ja je uwielbiam, robie sama ale nie wychodzą mi niestety tak jak kupne 🙁
Ludzie nie mają czasu. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie.
Dzisiaj przygotowałem kapuśniak polski z puszki.pl ( http://www.puszka.pl/przepis/2674-kapusniak_polski.html) dodając do tego pokrojone w kosteczkę pyrki. Poprostu pycha 🙂
p.s.Rubia gdzie kupujesz mrożone chapatti?? ja je uwielbiam, robie sama ale nie wychodzą mi niestety tak jak kupne
Przykro mi, Azizan, ale ja jeszcze przez kilka miesięcy jestem w Anglii, a tutaj można naprawdę znaleźć cudeńka do jedzenia! Sama się martwię, jak sobie poradzę w Polsce bez niektórych tutejszych wege produktów. U nas dla odmiany dziś gotował nasz gość- przyjechał na tydzień rozejrzeć się za pracą od lipca i poroznosić cv. Ugościliśmy go jak najlepiej umieliśmy, a dziś, kiedy wróciliśmy oboje z pracy, czekał na nas 'dziękczynny' obiad- niespodzianka: ciemny ryż duszony z oliwkami, papryką, pomidorkiem i mnóstwem przypraw. Pycha!!! A najważniejsze, że ugotowane specjalnie dla nas, od serca 🙂
Pozdrawiam wszystkich glodomorów 😀
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja