na śniadanie: "chleb litewski" z masłem, ogórkiem, herbatka owocowa;
na obiad: krupnik [url] http://www.puszka.pl/przepis/423-krupnik.html[/url]
(szczerze polecam - często wracam do tego przepisu, po prostu bomba :D)
na kolacje: kilka wafli ryżowych; herbatka z pokrzywy
Wyprodukowany z białek grzybowych, konsystencą przypomina kurczaka. Ma niską zawartość tłuszczu i dużo błonnika oraz białka najwyższej jakości. Na rynku dostępne są :mrożony quorn w kawałkach, quorn mielony i [u]gotowe produkty z quorn ( to chyba to Rubio miałaś na myśli ? [/u] Można go smażyć w woku, na patelni , grillować a także dodawać m.in. do kanapek i sałatek.Przed przyrządzeniem całe kawałki najlepiej namoczyć w marynacie.
Ayno kochana! Piszę z doskoku, bo na dole robi mi sie bigosik. Masz, jak podejrzewam, 100% racji jeśl;i chodzi o quorn produkowany z mykoprotein. Szkoda, że niektore firmy wykorzystuja tę nazwę do promocji własnych towarów, w których składzie baaardzo często występuje białko jaja kurzego. Ale nic to! Nie damy się! Dzięki za informację i ściskam serdecznie i zielono (jak to w czerwcu 😎 )
[edytowane 9/6/2008 przez rubia]
na sniadanie http://www.puszka.pl/przepis/2344-risotto_wojtka.html
na obiad zupa z kalafiora oimidorow z puszki, avocado cebula cukinia,
[img] C:\\Documents and Settings\\User\\Pulpit\\dzioppa\\Obiad.jpg [/img] 😉 Jakby ktos nie mógł dopatrzeć -kasza jeczmienna z ugotowana marchewka i groszkiem, surowka z ogorka, wszystko posypane uprazonymi ziarnami siemienia i sezamu 🙂
[edytowane 12/6/2008 przez Włochata21]
Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!
Włochata coś źle zrobiła z tym zdjęciem bo powinno się od razu wyświetlić w poście.
Może ktoś z Was mi doradzi. Kupiłem szparagi na targu (takie grube , zielone patyczki ).
Polecono mi ugotować je w osolonej wodzie. Może wiecie jak je przyrządzić i jakie przyprawy dodać żeby były smaczne ? 😛
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
kotlety z soji i kaszki owsianej + zapiekanka z brokułów i pieczarek 😉
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
...Kupiłem szparagi na targu (takie grube , zielone patyczki ).
Polecono mi ugotować je w osolonej wodzie. Może wiecie jak je przyrządzić i jakie przyprawy dodać żeby były smaczne ? 😛
Ja z białych szparagów , najczęściej robię zupę-krem. Zielone szparagi gotują się krócej.Najlepiej odciąć im główki , odłożyć a zdrewniałe ,twarde części wyrzucić. Obrać łodyżki,pokroić i wrzucić na wrzątek z cukrem lub solą.Gotować ok. 5 min.po czym dorzucić główki na 1 min; odcedzić.Polać marynatą zrobioną z oleju,soku z cytryny ,musztardy,octu,pieprzu,posypać rzeżuchą lub szczypiorkiem. Dobrze smakuje z grzankami. Niektórzy po prostu polewają szparagi stopionym masłem i bułką tartą. Ja nie używam masła...Są tak delikatne że nie potrzebują intensywnych przypraw. 🙂
Ja dzisiaj jadłam marynowane w sosie sojowym ,potem oprószone mąką i usmażone tofu. Do tego surówka z kap. pekińskiej ,marchewki, selera, zielonego groszku i cebulki.
Dzięki Aniu za przepis.
Ja też nie używam masła więc zrobię szparagi z marynatą zrobioną z oleju, soku z cytryny i pieprzu. Dobrze ,że mam własny szczypior to będę miał czym posypać.
Ugotuję sobie do nich kaszy jaglanej. Myślę, że danie będzie pychotka 😛
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja