Fatty, jestem pod tym względem trochę niemiarodajna, bo strasznie lubię siemię, ale jego smak chyba jakoś mocno się nie wybija. Jak robię jedną porcję kotletów (czyli ok. 3 średnie lub 2 duże), to daję jedną płaską łyżkę zmielonego siemienia rozrobionego z dwoma łyżkami wrzątku, odstawiam na 5 minut zanim dodam do masy.
Dziś znów na mieście: pierogi z soczewicą i warzywami z podsmażoną cebulką. Bardzo dobre, ale przepłacone. 🙁
Promocyja na pieczarki była 😀 więc:
popularne ostatnio burgery buraczkowe, ziemniorki, pieczarki i soczewica zielona + ketchup, bo za mało wody dodałam do jaglanej na burgery i sucha były, sypkie 😉
pieczarki, pieczone frytki i czosnkowa surówka z kalafiora
Ziemniaki pieczone w kombiwarze + burgery z kaszy jaglanej, na to sos czosnkowy na jogurcie- nie miałam z czego wyczarować surówki
[img] [/img]
ale i tak było pysznie 🙂
Jakieś pomysły macie na amarantusa? Ostatnio ziarno to zacne zakupiłam i stoi bo nie mam weny 😛 Cosik wytrawnego, nie jestem fanką słodkości.
[edytowane 20/11/2013 przez Fatty]
Białowieska się Puszcza.
Niebiańskie- mój hicior obiadowy!
[b]kikimora[/b], te moje burgerki to te pieczone krócej, skorzystałam z wskazówki 🙂
Zaraz po upieczeniu faktycznie, są miękkie, ale ja burgery robię na wieczór, zabieram część rano do pracy jako "ciastka" na drugie śniadanie, a jak wracam to podgrzewam resztę właśnie w sosie pomidorowym - po prawie dobie od upieczenia są zwarte i twardsze, nie rozpływają się w sosie. Trochę kulek jaglanych odłazi w trakcie podgrzewania, ale to tylko wzbogaca sos 😀
Takie pyszne było, że aż machałam uszami ze szczęścia 🙂
Białowieska się Puszcza.
burgery cebulowe z orzechami włoskimi, płatkami owsianymi i sokiem pomidorowym :D. właśnie się pieką. w ramach ograniczenia kaloryczności staram się ograniczac smazone... + sos musztardowy
do tego ziemniaki podkradzione z obiadu rodziny + domowa kiszona kapusta
poczatki 🙂
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja