Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 263 / 280 Wstecz Następny
  RSS

kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
17/11/2013 8:16 pm  

Fatty, jestem pod tym względem trochę niemiarodajna, bo strasznie lubię siemię, ale jego smak chyba jakoś mocno się nie wybija. Jak robię jedną porcję kotletów (czyli ok. 3 średnie lub 2 duże), to daję jedną płaską łyżkę zmielonego siemienia rozrobionego z dwoma łyżkami wrzątku, odstawiam na 5 minut zanim dodam do masy.

Dziś znów na mieście: pierogi z soczewicą i warzywami z podsmażoną cebulką. Bardzo dobre, ale przepłacone. 🙁


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
20/11/2013 8:45 pm  

Promocyja na pieczarki była 😀 więc:

[img] [/img]

popularne ostatnio burgery buraczkowe, ziemniorki, pieczarki i soczewica zielona + ketchup, bo za mało wody dodałam do jaglanej na burgery i sucha były, sypkie 😉

[img] [/img]

pieczarki, pieczone frytki i czosnkowa surówka z kalafiora

Ziemniaki pieczone w kombiwarze + burgery z kaszy jaglanej, na to sos czosnkowy na jogurcie- nie miałam z czego wyczarować surówki

[img] [/img]
ale i tak było pysznie 🙂

Jakieś pomysły macie na amarantusa? Ostatnio ziarno to zacne zakupiłam i stoi bo nie mam weny 😛 Cosik wytrawnego, nie jestem fanką słodkości.

[edytowane 20/11/2013 przez Fatty]

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kasienia
początkujący
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 16
21/11/2013 9:56 pm  

Fatty, przypomnisz adres swojego bloga? bo jakoś nie mogę znaleźć 😛


OdpowiedzCytat
vegesmile
bywalec
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 224
24/11/2013 2:40 am  

W sumie obiado-kolacja - racuszki kefirowe z mąki owsianej i otrąb + pomarańczka 😛

jestem lewakiem.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
27/11/2013 12:53 am  

Zupa krem z marchewek, pora, kaszy jaglanej, czerwonej soczewicy i czosnku. Oj, bardzo czosnkowa. Na odpędzenie choróbska. Doprawiona sosem sojowym, tabasco i sokiem z cytryny, podana z pestkami słonecznika.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
28/11/2013 7:40 pm  

Odkrylam, że jak pieczone burgery jaglane podgrzeję w sosie pomidorowym to robią się magicznie pyszne, puchate pulpety 😀

[img] [/img]

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
29/11/2013 8:49 pm  

Moje by się zapewne rozwaliły, chyba, że mocno bym je wysuszyła. Musiałabym je piec 2 razy dłużej niż normalnie chyba 😉 Wyglądają pysznie!


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
29/11/2013 11:32 pm  

Niebiańskie- mój hicior obiadowy!

[b]kikimora[/b], te moje burgerki to te pieczone krócej, skorzystałam z wskazówki 🙂
Zaraz po upieczeniu faktycznie, są miękkie, ale ja burgery robię na wieczór, zabieram część rano do pracy jako "ciastka" na drugie śniadanie, a jak wracam to podgrzewam resztę właśnie w sosie pomidorowym - po prawie dobie od upieczenia są zwarte i twardsze, nie rozpływają się w sosie. Trochę kulek jaglanych odłazi w trakcie podgrzewania, ale to tylko wzbogaca sos 😀

Takie pyszne było, że aż machałam uszami ze szczęścia 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
30/11/2013 1:52 am  

Oooo, to w takim razie spróbuję 😀


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
09/12/2013 7:42 pm  

burgery cebulowe z orzechami włoskimi, płatkami owsianymi i sokiem pomidorowym :D. właśnie się pieką. w ramach ograniczenia kaloryczności staram się ograniczac smazone... + sos musztardowy
do tego ziemniaki podkradzione z obiadu rodziny + domowa kiszona kapusta

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 497
09/12/2013 9:15 pm  

A dla mnie mama zrobiła dzisiaj grochówkę 🙂


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
09/12/2013 10:05 pm  

Przez ostatni weekend objadałam się maminym bigosem wegańskim, takim z samej kiszonej kapuchy, z dużą ilością suszonych grzybów i śliwek


OdpowiedzCytat
Karola696
świeżaczek
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 3
10/12/2013 8:40 pm  

Dziś obiadek "oszczędnościowy"- resztka ryżu+resztka pomidora + kotlecik z fasolki z płatkami owsianymi.
kotleciki produkowane po raz pierwszy, w ilości dość znacznej jak na jedną osóbkę ( na jakieś 2-3 dni wystarczy 😛 ) a to wszystko posypane pietruchą.
Mniam 🙂


OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 2718
14/12/2013 6:45 pm  

Krupnik eksperymentalny. Chyba pierwszy krupnik, który na prawdę mi smakuje. 😛


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
14/12/2013 6:59 pm  

Dzisiaj junk food: nuggetsy Polsoi z sosem czosnkowym na bazie sojanezu z ryżem i szpinakiem w śmietanie owsianej z czosnkiem


OdpowiedzCytat
Strona 263 / 280 Wstecz Następny
  
Praca