Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 264 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
14/12/2013 7:35 pm  

Raz kupiłam- dobre jako przegrycha, tylko drogie.
Ja mam obiadowe zmęczenie materiału, jadę na warzywkach patelnianych z dronki + ewentualnie podepnę się pod obiad rodziców, o ile się nada.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 497
14/12/2013 10:33 pm  

Nie wiem co jest grane, ale znowu mam gotowy obiad! 🙂 Nie ma jak u mamy- gołąbki z kaszą i pieczarkami 🙂


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
26/12/2013 6:09 pm  

Zrobiłam pasztet 🙂 Pieczony, z kaszy jaglanej, soczewicy czerwonej, zielonej i podsmażonej cebulki 😀

Dobry, byłby pyszny gdybym posłuchała głosu swojej intuicji i pominęła dodatek żurawiny w przepisie(śliwki suszone, żurawina dla mnie w takich daniach to zło! A jednak, skusiłam się w nadziei że bedzie lepiej) - więc następnym razem nie dorzucę tam żurawiny i bede fruwać z rozkoszy.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
26/12/2013 9:02 pm  

Chyba jest straszna moda na ten pasztet, bo ja zrobiłam ten sam- z Jadłonomii, prawda? 🙂 Mi z żurawiną baaardzo smakuje 🙂


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
26/12/2013 9:52 pm  

Zobaczyłam u Ciebie i mi sie zachciało 😛

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 497
27/12/2013 2:10 pm  

A dzisiaj będą pierożki wigilijne, bo jeszcze zostało i wypadałoby opróżnić zamrażarkę przed końcem roku 😀


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
27/12/2013 7:37 pm  

Z wczorajszej masy napasztetowej, zostawiłam sobie trochę i ukllecilam z tego bajeczne kotlety(zielona i czerwona soczewica, kasza jaglana), usmażyłam i z dzikim zachwytem zeżarłam z kiszonasami 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Ervisha
rozmówca
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 81
31/12/2013 1:32 pm  

Mogę się dołączyć? 🙂

U mnie będą dzisiaj burgery jaglano-marchewkowe fo tego pieczone ziemniaki w ziołach i fasolka szparagowa z masłem orzechowym i sezamem...

Niestety nie wiem czemu ale burgery poprzyklejały mi się do papieru do pieczenia i musialam je zeskrabywać 🙁


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
03/01/2014 2:28 pm  

Ervisha, może za rzadka konsystencja?
Ja po świętach mam ochotę na proste, lekkie jedzonko. Jem na zmianę warzywne zupy i warzywa gotowane na parze z kaszami i strączkami.
Dzisiaj chyba ugotuję jakąś zwykłą jarzynową z ryżem albo makaronem. Nic więcej mi się nie chce. Mój żołądek domaga się odpoczynku. 😉


OdpowiedzCytat
Ervisha
rozmówca
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 81
03/01/2014 3:50 pm  

Własnie nie... gęsta była 🙁 A moze to wina tego ze ich nie przewracałam ?


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
04/01/2014 11:03 pm  

Hm, ja często zapominam o przewracaniu, nie są wtedy przypieczone z obu stron, ale nigdy się nie przyklejają... To może być wina papieru do pieczenia, niektóre są badziewne. Najlepszy jest taki śliski, w pergaminowym kolorze (zapomniałam marki).


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
06/01/2014 4:11 pm  

a dodałaś oleju?

U mnie dzisiaj sycąca, rozgrzewajaca i zaskakująca zupa cebulowa 🙂 Zaskakująca bo przz cały okres jej robienia i próbowania w trakcie myślałam, że mi nie wyjdzie ,a tu jednak okazała się smaczna! 😀

Gęsta i sycąca, bo część cebuli zmiksowałam z ziemniakami które zostały z wczorajszego obiadu.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Ervisha
rozmówca
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 81
07/01/2014 6:35 pm  

Dodałam.... Następnym razem zrobie na patelni teflonowej...


OdpowiedzCytat
Ervisha
rozmówca
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 81
07/01/2014 6:41 pm  

Hm, ja często zapominam o przewracaniu, nie są wtedy przypieczone z obu stron, ale nigdy się nie przyklejają... To może być wina papieru do pieczenia, niektóre są badziewne. Najlepszy jest taki śliski, w pergaminowym kolorze (zapomniałam marki).

To mój był taki jak pergamin 🙁 Nie wiem moze masz racje i to badziew ?


OdpowiedzCytat
Ervisha
rozmówca
Dołączył: 9 lat  temu
Posty: 81
09/01/2014 4:36 pm  

kasza pęczak, fasolka szparagowa i wegańskie kotleciki pieczarkowo-fasolowe
[img] [/img]


OdpowiedzCytat
Strona 264 / 280 Wstecz Następny
  
Praca