Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 270 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
31/05/2014 10:46 pm  

Nigdy nie jadłam batata 🙂

Obiad na szybko: podsmazyć dużą ilość cebuli, obficie doprawić, dać przecier pomidorowy i czerwoną fasole z puszki.

Nigdzie dziś nie wychodzę, to moge siedzieć i grzmieć, a co 😉

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Krzych
forumowicz
Dołączył: 8 lat  temu
Posty: 35
31/05/2014 11:52 pm  

Pół paczki ryżu, 120 g truskawek/malin/jagód/borówek/brzoskwiń, 150 g jogurtu naturalnego, 100 g twarogu chudego, łyżka miodu, 25 g migdałów płatków. Obiad w 5 minut.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
01/06/2014 12:48 am  

To nie obiad, to deser 😛

U mnie młode ziemniaki, kalafior i brokuł z bułką tartą i na ozdobę świeży ogórek i pomidor.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
firaga
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 32
04/06/2014 8:50 pm  

Gulasz warzywny (czerwona papryka, cebula, pieczarki, cukinia, pomidorki i czerwona fasola) na ostro.

Punkt Zapalny - recenzje płyt, relacje z koncertów, felietony, lifestyle, proza własna i biadolenie o niczym.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
08/06/2014 3:52 pm  

Kotlety z ryżu i pieczarek - miały byc wegan ale po wrzuceniu 1ego na patelnie i doświadczeniu, że sie kupy nie trzyma, zostały wzbogacone o jajco.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
firaga
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 32
12/06/2014 6:51 pm  

Wczoraj: rizotto z papryką, cukinią, pieczarkami i kiełkami fasoli mung.
Dzisiaj: kasza gryczana i marchewka z groszkiem + świeża sałata i pokrojony pomidorek

Punkt Zapalny - recenzje płyt, relacje z koncertów, felietony, lifestyle, proza własna i biadolenie o niczym.


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
12/06/2014 7:24 pm  

zrobione na szybko wczoraj: kotlety sojowe w sosie ze słoika (z tesco, bardzo dobry gotowy sos) + kasza gryczana + pomidory

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Kamiiru
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 41
15/06/2014 5:34 pm  

Domowa tortilla z świeżym szpinakiem+ mieszanką kiełkow + potarta rzodkiewka + plastry pomidora + plaster sera żółtego +oliwa z oliwek. Czas przygotowania = 15 minut. 😀


OdpowiedzCytat
firaga
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 32
19/06/2014 11:28 pm  

Kotlety z białej fasoli, kasza jęczmienna i buraczki ugotowane na półtwardo.

Punkt Zapalny - recenzje płyt, relacje z koncertów, felietony, lifestyle, proza własna i biadolenie o niczym.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
20/06/2014 1:01 am  

U mnie też biała fasola 🙂 (stwierdziłam, że muszę większą uwagę przyłożyć do strączków w menu), z cebulką, i przecierem pomidorowym z kartonika.

Od kwietnia nie mogę nigdzie zastać tofu 😮 Nie, żebym była zwolenniczką ale ma dosyć plastyczny charakter i chciałabym z nim czasem pokombinować... a tu ni ma.

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 1839
20/06/2014 6:42 pm  

[img] [/img]

Pizza: połowa dla matki karmiącej (sos, pieczarki, kukurydza, pomidor), druga dla mnie: sos, pieczarki, cebula, kukurydza, ser bezmleczny, salami bezmięsne).

[edytowane 20/6/2014 od eRZet]

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1596
28/06/2014 7:27 pm  

Pokusiłam się dzisiaj o zrobienie bezglutenowych pierogów- z mąki gryczanej, sojowej, oliwy i wrzątku, farsz z zielonego grochu, wyglądają nieźle, własnie się pieką, ale odgrzeję jeszcze na parze, podczas gotowania warzyw. wtedy są najlepsze.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1596
28/06/2014 7:27 pm  

Pokusiłam się dzisiaj o zrobienie bezglutenowych pierogów- z mąki gryczanej, sojowej, oliwy i wrzątku, farsz z zielonego grochu, wyglądają nieźle, własnie się pieką, ale odgrzeję jeszcze na parze, podczas gotowania warzyw. wtedy są najlepsze.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 14 lat  temu
Posty: 1596
03/07/2014 7:12 pm  

Dzisiaj będą podpiekane bataty (najpierw obgotowane na parze, bo samo pieczenie to za dużo czasu), do tego brokuły, fasolka szparagowa, marchewka, oliwa z zieleniną.
Bataty udało mi się kupić w Lidlu, mam nadzieję, że będą w stałej ofercie.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
10/07/2014 2:45 am  

kurdę, eRzet, zjadłabym te część dla matki karmiącej.

Ja dziś na obiad w pracy- burgery buraczanojaglane w sosie pomidorowym, a na obiad popracy, przygotowaną dzień wcześniej gęstą zupę z cebuli, marchwi i czerwonej soczewicy pałaszowaną wraz z chlebem 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Strona 270 / 280 Wstecz Następny
  
Praca