Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co dziś na obiad?  

Strona 271 / 280 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
12/07/2014 12:38 am  

Odsmażane razem kalafior + ziemniaki, ogórek małosolny i kiełki rzodkiewki

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 4164
13/07/2014 2:38 am  

Zupa (barszcz) z młodych buraczków, marchewki i pietruszki z ziemniakami. I kasza jęczmienna (pęczak) z sosem pieczarkowym i zieloną pietruszką + sałatka z ogórka i pomidora (zabiłam całą witaminę C, ale czasem można :P).

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
13/07/2014 8:00 pm  

Kotlety z grochu, ziemniaczki, ogóras ze słoja, a że nie lubię 'suchego' zarcia to oczywiście kotlety zalałam sosem pomidorowym, całość posypana pietruszka i koperkiem

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
13/07/2014 8:50 pm  

zapiekanka jaglana (+suszone pomidory, cebula, pieczarki) z grillowaną cukinią + ogórasy małosolne

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
23/07/2014 10:26 pm  

Kofta z tofu, w sosie pomidorowo paprtkowym posypana natką pietruszki i słonecznikiem- iiiiiiiiiiihhaaaaaa ale dobre 😀

Ludziom z awersją do tofu polecam te formę jego przygotowania, i koniecznie wkropić cytrynę aby zabiła papierzany smak 😀

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 189
27/07/2014 4:32 am  

Zgadzam się Fatko, taka kofta jest najpyszniejsza (nigdy nie przekonam się do głęboko smażonej kofty z warzyw, np. z kapusty...) i właśnie trzeba ją mocno zakwasić, sama taką robię 🙂

Ja dzisiaj żarłam po Green Wayach 😀 Poszły kotlety sojowe i pakora na sałacie 🙂 Nie na raz oczywiście


OdpowiedzCytat
firaga
forumowicz
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 32
31/08/2014 8:16 pm  

Pomidorówka z soczewicą i mieszanką włoskich warzyw.

Punkt Zapalny - recenzje płyt, relacje z koncertów, felietony, lifestyle, proza własna i biadolenie o niczym.


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
31/08/2014 8:31 pm  

zapiekanka makaronowo warzywna z sosem musztardowo-ajwarowym i wegańskim bezglutenowym beszamelem. nie wiem co wyszło, piecze się ;p

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
16/09/2014 11:26 pm  

Leczo z tofu wędzonym 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
01/10/2014 1:59 am  

Wspomniane w weselniku gołąbki - tak, zrobiłam je! 8)

W środeczku, oprócz ryżu zawierają paprykę, cebulkę, pieczarki, soczwicę czerwoną i odrobinę kaszy gryczanej która jednak dominuje. Zeżarłam z sosem pomidorowo-papykowym, i jeść będę jeszcze jutro 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
07/10/2014 10:32 pm  

Zupa-krem z czerwonej soczewicy i marchwi.

Wczoraj wieczorem gdy ją zrobiłam, miałam poczucie klęski bo byla słodka 😉 Na szczęście przez noc składniki się "przeżarły" i gdy teraz ją odgrzałam na obiad okazała się smaczna 😀

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
08/10/2014 11:28 pm  

Pasztet jaglany z zieloną soczewicą, marchewką i cebulką, pałaszowany z ketchupem 😉

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
09/10/2014 7:30 pm  

krem z pasternaku :D.
i nie wiem co, brak pomysłu co dalej dziś do jedzenia. gotowanie nie u siebie nie jest fajne.

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
Dołączył: 10 lat  temu
Posty: 535
11/11/2014 4:13 pm  

farsz niepodległości, znaczy pierogi z soczewicą 😀

poczatki 🙂


OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 2286
11/11/2014 4:42 pm  

Tortille z naleśników gryczanych - naleśnik gryczany jest piękny w swej prostocie, namoczoną na noc kaszę gryczaną niepaloną wystarczy zblendować, rozwodnić i smazyć naleśniiki 🙂

Białowieska się Puszcza.


OdpowiedzCytat
Strona 271 / 280 Wstecz Następny
  
Praca